Project omschrijving

Clubhuis NRC the Wasps

De gemeente Nijmegen had een prijsvraag uitgezet voor een nieuw clubhuis voor rugby vereniging the Wasps. Het door ons ontworpen clubhuis heeft de prijsvraag gewonnen en zal gerealiseerd worden in de Biezen Nijmegen.

In het ontwerp is er samenhang gezocht tussen de omgeving, het clubgevoel en de architectuur. We waren gebonden aan een maximale bouwhoogte van 4 meter en een eis vanuit de rugby club was geen strakke blokken architectuur.

Dit heeft geresulteerd in een dynamische vormgeving. Door het gebouw deels te verdiepen in de grond, wordt er een hellend dak gecreëerd. Waarmee we door middel van een sedumdak de connectie maken met de omgeving. De gekozen duurzame materialen sluiten aan op de omgeving maar dragen ook bij aan de duurzaamheidseisen. Het gebouw voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen.

Interieur en exterieur architectuur. Een ontwerp van Buro Winters uit Nijmegen is onderscheidend, uitgesproken en verrassend. Haarden, keukens, gebouwen, badkamers en huizen. Zakelijk en particulier.