Project omschrijving

Transformatie oude papierfabriek Nijmegen

In een deel van de voormalige papierfabriek van Nijmegen hebben we een complete renovatie van zowel binnen als buiten mogen realiseren voor een nieuwe kantoor.

Om het karakter van het pand te versterken is er gekozen om de installaties en constructie volledig in het zicht te laten en deze zwart af te werken. Om deze industriële look te versterken hebben we een stoere betonlook op de kamerhoge kasten, pantry’s en vloer gekozen. Daarnaast hebben we een contrast gemaakt met de frisse groene elementen in het interieur en eiken afwerking in de kasten.

De industriële look zet zich door aan de buitenzijde, waar een compleet nieuwe schil omheen is gezet. De donkere entree trekt direct de aandacht met een rondom lopende luifel. De nieuwe gevel is voorzien van nieuwe isolatie en nieuwe aluminium kozijnen. De screens zijn weggewerkt achter de stoere grijze gevelbekleding.

Interieur en exterieur architectuur. Een ontwerp van Buro Winters uit Nijmegen is onderscheidend, uitgesproken en verrassend. Haarden, keukens, gebouwen, badkamers en huizen. Zakelijk en particulier.